0 Läs mer >>
Hela 170 miljoner såg Eurovison 2013, och Armeniens och Norges tittarsiffror är inte ännu officiella. Detta är en ökning på 65 procent från föra årets upplaga. 
Bland de tittarna var det 57 procent kvinnor och 43 procent män.
I genomsnitt blev tittarandelen i de deltagande länderna 38,3 procent. Bland länderna som var i final var motsvarande siffra 47,4 procent. 
 
Danmark
Hela 80% av Danmarks befolkning såg deras land vinna världens största musiktävling, de motsvara 1,7 danskar. 
Nederländerna
Den största ökning på antal tittare var i Anouks land, 4,8 miljoner såg Eurovision. 
 
Tidigare års tittarsiffror
2012: 102,9 miljoner tittare
2011: 114,5 miljoner tittare
2010: 108,2 miljoner tittare
2009: 124 miljoner tittare
2008: 106 miljoner tittare

Rekord många såg året...

0 Läs mer >>
Pernille Gaardbo blir Exekutiv Producent för Eurovison 2014. Pernille är 47 år och har jobbat på danska Dankt radio (DR) i 17 år och dom senaste 12 åren har hon bakom rodret på DR:s medieservice, som är DR:s största  produktionsavdelning med ca 220 anställda. Hon har haft ansvaret för organisationen av den tekniska produktionen för DR: s största underhållningsprogram, som Dansk Melodi Grand Prix och X-Factor.
 
Pernille Gaardbo om sin nya roll:
"Att kunna ansvara Eurovision Song Contest i Danmark innebär förverkligandet av den ultimata drömmen för någon med min bakgrund", säger hon.
 
Men Pernille är inte ensam om att ansvara för Eurovision, utan hon har med sig DR:s underhållning chef Jan Lagermand Lundme och chefen för DR Events, Søren Therkelsen. 
  
 
 

Den ultimata drömmen!

0 Läs mer >>
I natt vann Danmark sin tredje vinst i Eurovision med låten "Only Teardrops" framfört av den 20-åriga Emmelie de Forest. Det betyder att Eurovision 2014 kommer arrangeras i Danmark, men själva staden och arena den ska hållas i är fortfarande inte bestämt lika så datumen.
 
 
På pressconferansen efter finalen sa Jan Lagermand Lundme, underhållnings chef på DR att dom ska göra sitt bästa för att hitta den bästa platsen för tävlingen. En av dom möjliga arenorna är där Eurovision 2001 hålls, i Köpenhamn och Parken. En annan möjlig är Jyske Bank Boxen i den lite mindre staden Herning. Datumen är just nu preliminära, och dem är 13,15 och 17 Maj.  
 
Parken ligger i statsdelen Østerbro och har kapacitet på 38 000.
 
Jyske Bank Boxen ligger i Herning som har ca 47 000 invånare, själva arenan tar upp till 15 000 åskådare.

Vart och när blir Eur...

0 Läs mer >>
Danmark vann den 58:de Eurovision Song Contest med 281 poäng. 
 

Köpenhamn 2014!

0 Läs mer >>
Hej, förlåt att jag inte bloggat på ett tag men har många uppgifter som ska bli klara i skolan. Men jag ska börja blogga nu lite smått igen för jag ser att ni läsare har varit inne varje dag och kollat på bloggen. 
Glöm inte att kolla ikväll!!
Här är några av mina favoriter och några som är värt att hålla ögonen på:
 
Danmark (Emmelie de Forest - Only Teardrops)
Är de land som är mest segertippad och sägs ha den perfekta blandningen mellan Loreens Euphoria och Alexander Rybaks Fairytale, dom två som fått flest påoäng i Eurovision någonsin. 
Danmark går ut som startnummer 18.
 
Norge (Margaret Berger - I Feed You My Love)
Är också en av dom mest segertippad och bjuder på en personlig låt men som alla kan realareta till med ett snyggt framträdande. Ock jag skulle tycka tt det var kul om Norge vann, för nästa års Eurovision final är prelemenart planerat att vara den 17 maj och det är ju deras nationaldag. 
Norge går ut som startnummer 24.
 
 
Tyskland (Cascada - Glorious)
I år skicker Tyskland ett av sina största namn, Cascada med en dansvänlig låt som växer och växer. Tror att Cascada är en låt som man ska räkna med i finalen, de är ett stort namn och en låt som påminner lite om Euphoria. Tyskland går ut som startnummer 11.
 
Storbritannien (Bonnie Tyler - Believe in Me)
Bjuder även dom på ett stort namn fast kanske bara för dom lite äldre. En bra låt som också växer och man ska aldrig räkna bort Bonnie Tyler.
Storbritannien går ut som startnummer 15.
 
Ungern (ByeAlex - Kedvesem)
Är en av mina favoriter och en av många andra också. I en undersökning som ett dataprogram hade tagit fram hittade jag på SVTs hemsida, stog de att Ungerns låt är den låt som har just det lilla extra för att vinna. och har smman startnummer som Loreen hade förra året. Så räkna men den.
Ungern går ut som startnummer 17
 
Nederländerna (Anouk - Birds)
Bjuder också på ett av deras störta namn, Anouk som hade en super hitt 1997 med "Nobody's Wife". Inte en av minna favoriter men många säger att dom gillar den och att dom tror på den. Och den tog sig till final som Nederländerna inte har gjort sedan 2004. 
Nederländerna går ut som startnummer 13.
 
Irland (Ryan Dolan - Only Love Survives)
En av mina favoriter måste jag säga och den växer, den med. På 90-talet så vann Irland tre år i rad och första vinsten kom just i Malmö, så kanske blir de vinst ikväll.
Irland går ut som startnummer 26.

Länder att hålla koll...

Free counters!

Prenumerera och dela

Blogglista.se Follow on Bloglovin