1 Läs mer >>
 
 
För fösta gången avgjordes tävligen i Kaukasien i Azerbajdzjan och i huvudstaden Baku. 
 
Rekordens år
En 76 åring babushka från Ryssland och den 76 åringa Engelbert Humperdinck från Storbritannien var dom dom hitills älsta deltagarna. 
Eldar Qasımov är hitills den enda programledaren som året efter sin vinst blir programledare för hela tävlingen. 
Loreen slog rekordet antal 12-poänagre hela 18 st, fler än Rybaks 16 st från 2009.
Hela 10 länder hade svenska upphovsmänn 2012, alla tog sig till final. 
 
Kom på både 1:a och sist
För första gången kom en låtskrivare på både första och sista plats. Peter Boström skrev vinnar låten åt Sverige och Norges bidrag som slutade sist i finalen.
 
Armenien
Den 17 januari meddelade EBU den officiella deltagarlistan för 2012. 43 länder presenterade dem, vilken skulle ha blivit samma som året innan och 2008 alltså rekord många. Men i början av mars meddelade granlandet Armenien att dem hoppat av tävlingen på grund av konflikten om området Nagorno-Karabach. Armensk delegation var också osäker på deras säkerhet i Baku. 
 
Grekland
Landet som alltid kommer top tio, brukar de låta när man säger Grekland i Eurovisionvärlden. Men numera stämmer inte detta för 2012 slutade landet på en 17:e plats i finalen. 
 
 

Årskrönika 2012

0 Läs mer >>
Idag, dagen innan dagen med stort J, JULAFTON. Har redan 6 länder valt både låt och artist och 3 har valt artist, och nu så tänkte jag ni läsare kunde få se vilka de är och vad jag tycker om dom.
Tänkte sätta betyg 0 till 5, som dom gär i Inför Eurovision. 
0 är "värdelöst" och 5 är "vinnarlåten".
 
Albanien (22/12-12)
Skulle iegentligen villja ge den en nolla men de är ju juletid och så dålig är den ju faktiskt inte.
Så den en etta!
 
Belgien (16/12-12) 
Jag tycker att belgien faktiskt gjorde ett bra jobb att välja bidrag de här året, förra året va nog de sämsta dom har skickat. Så de blir en trea, men du Roberto öva lite!!!
 
Litauen (20/12-12)
Är besviken på litauen, tyckte att dom skulle skickat Saules Broliai med låten Loreen, hade varit en kul krydda i Malmö. Litauen får en etta!
 
Schweiz (15/12-12)
Bra jobbat, landet som alla amerikanare blandar ihop med Svergie! De här är så mycket bättre än 2012, bokstavligt så hatade jag den låten. EN FYRA!
 
Ukraina (23/12-12)
Haha, de låter lite som lejonkungen fast jag gillart. Årets balad!!! årets röst!! Kommer bli top tio, om den inte vinner! En stor 5
 
Vitryssland (7/12-12)
Okej i början, men totalt dör i rängen!! Men kul att hon fick sin revanch från 2012 då hon blev diskad på grund av röstningen inte hade gått rätt till. 2 points!
 
Och här är dem länder som bara presenterat sin artist:
 
Montenegro 
Who See to represent Montenegro in Malmö
Who See, är en hiphopgrupp som består av duon Dedduh och Noyz.
 
Nederländerna
File:Anouk at fesival mundial 2008.JPG
Anouk, är 37 år och bor i nufallet i USA. Hennes största hit heter "Nobody's Wife".
 
Spanien
El Sueño de Morfeo, är en poprockgrupp som består av Raquel del Rosario, David Feito och Juan Luis Suárez.

9 redan klara för Mal...

0 Läs mer >>
Nu har EBU tillkännagetts dom länder som kommer att tävla i Eurovision nästa år! De blev 39 länder och Grekland valde att ställa upp trotts deras ekonomi, de betyder att Eurovision nästa år behöver ha rekord i minsta antal länder! De blir attså troligtvis 16 länder i första semifinalen och 17 i den andra!
 
Turkiet är ett av dom länder som meddelade tidigare i december att dem inte skulle ställa upp och EBU försökt att övertala om en tävlan. Men dom lyckades inte! Turkiet tycker att de är orättvist att the big five "köper" sig till en plats i finalen och de är 50% juryröster. Dem har alltid varit en favorit bland tittarna med dom har aldrig riktigt gått hem hos juryn!
 
 
JAG TYCKER TILL: om Turkiets avhopp!
Jag tycker att de är lite knäpt att dom hoppar av just nu, reglerna har ju varit i sortsätt lika sendan 2008. 

De tävlar i malmö

2 Läs mer >>
I nu fallet ser de ut som att nästa år kommer ha rekord få tävlande länder, sedan dom två semifinalerna infördes. hittils har fyra länder dragit sig ur sen årets upplaga (2012), Bosnien & Hercegovina, Portugal, Slovakien och Turkiet. De flesta har valt att lämna av ekonomiska skäl. EBU ska försöka komma överens om någon sorts delbetalning med dom länder som kastat in handduken. Detta är fortfarande oklart om förhandlingaran har börjat mem EBU har sagt att länderna ska tillkännages innan jul. 
 
Hitills är de 38 länder som bekräftad sitt deltagande 2013, i Oslo 2010 va de 39 tävlande länder, och hela 43 2011.
 
(Synd om de skulle bli rekod få länder som tävlar, Eurovision för mig är HELA europas fest och där alla europas kulturer möts och blandas till ett god soppa)

Rekord få!

1 Läs mer >>
Tjenare! :D Min vision med den här bloggen är att hålla er uppdaterade om de roligaste som händer i Eurovision världen, och att få dig som läser bloggen att bli lite mer intresserad av Eurovision! Jag starta den här bloggen för att jag har ett sjuktstort intresse för Eurovision och Melodifetivalen! 

Min vision!

1 Läs mer >>

Mitt första inlägg.

Välkommen till min ny...

Free counters!

Prenumerera och dela

Blogglista.se Follow on Bloglovin