Vart kommer Eurovision 2014 att arrangeras!

Det är tre danska städer som slåss om att få hålla i världens största musiktävling nästa år. Blir det huvudstaden Köpenhamn, den lilla staden Herning eller ska Eurovision få för första gånneg hållas utomhus i Horsens?
 
Köpenhamns prepresentrades för av Parken som arrangerade Eurovision 2001, men de vissa sig att det inte skulle funka att vara i arenan så länge som eurovision måste ha den. Anledningen är den samma som de Var för friends arena, matcher som inte skulle kunads spelas någon annanstans. Så DR Byen, Danmaks Radio tvhus skulle man kunna säga blev ett altenativ istället.
 
DR Byen kommer att kunna ta 10-15 000 personer i deras största studio, lika många som i Malmö Arena attså.
 
Den andra staden som vill arrnagera Eurovision nästa år är Herning som är en liten stad men för att ligga i danmark så är den ganska stor. Cirka 47 000 invånare har staden. Deras förslag kom tidigt med Jyske Bank Boxen som rummer 15 000 personer. 
 
Den tredje staden som kan få arrangera tävlingen är Horsens som chockade med ett fängelse som sitt bidrag, tanken är att tävlingen ska för första gången hållas utomhus och ska ta upp till 15 000 personer. 
 
 
 
 

Kommentera här:

Free counters!

Prenumerera och dela

Blogglista.se Follow on Bloglovin